علامه مجلسی در علم غرق بود/ علامه مجلسی با بحارالانوار زندگی کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین طارمی،  در برنامه ضیافت شبکه قرآن و معارف سیما اظهار داشت: علامه مجلسی برکشیده از حوزه اصفهان است و حوزه اصفهان نیز در آن زمان یکی از بزرگترین حوزه‌های شیعه بوده، علامه مجلسی نبوغ بسیار زیادی داشته است و پدرش نیز فقیه بسیار بزرگی است، به طوری که وقتی پدر علامه مجلسی فوت می‌کند در وصفش می‌گویند که تاج فقه بر زمین افتاد.

وی ادامه داد: علامه مجلسی آن‌قدر فردی بااستعداد بوده که در همان زمان پدرش و در اوج جوانی و در سن 25 سالگی آوازه‌اش بلند می‌شود، وی با اینکه استادان زیادی داشته است اما از کسی به جز پدرش به استادی یاد نکرده و شاید این موضوع به این خاطر بوده است که کسی را هم‌ اندازه با پدر خود نیافته است.

این پژوهشگر کتاب بحارالانوار اظهارداشت: یکی از خصوصیات ویژه علامه مجلسی این بوده که وی زمانی هم که استاد شده و در جایگاه رفیعی قرار می‌گیرد حتی از شاگردان خود نیز مطلب می‌آموزد و با کسانی هم بحث می‌شود و مباحثه علمی می‌کند که در حد شاگردان او بوده‌اند و این نشان از آن دارد که علامه در علم غرق بوده است.

وی افزود: وی نزدیک به 1000 نفر شاگرد تربیت کرده است. علامه مجلسی حتی در خانه خودش نیز به شاگردان درس می‌داده حتی بعضی از شاگردانش مانند سیدنعمت‌الله جزایری که در نوشتن بحارالانوار به علامه کمک می‌کرده است شب‌ها در خانه او زندگی می‌کرده است.

وی با بیان این مطلب که علامه مجلسی تألیفات بسیار زیادی داشته است، گفت: از این تألیفات 10 عنوان کتاب درسی و 49 کتاب فارسی بوده است البته بعضی از این عنوان‌ها مانند بحارالانوار چند جلدی بوده است. علامه در یک سطح کتاب ننوشته بلکه تلاش داشته که برای مردم عادی جامعه نیز کتاب بنویسد و این در حالی است که علامه از جایگاه بسیار بالای علمی برخوردار بوده است.

حجت الاسلام طارمی تصریح کرد: علامه مجلسی در جایی می‌گوید من نمی‌توانم بعضی از حقایق معنوی را بازگو کنم زیرا ممکن است که دیگران آن‌ها را بد بفهمند.

وی اضافه کرد: مهم‌ترین اثر علامه مجلسی در میان تمام آثارش کتاب بحارالانوار است. این کتاب، کتابی است که علامه با آن زندگی کرده است و نزدیک به نیمی از عمرش صرف او شده و آخرش نیز به اتمام نرسید و ناقص ماند. ایشان دریافته بود که باید مجموع میراث حدیث شیعه را جمع‌آوری و گردآوری کرده و آنها را دسته بندی کند.

طارمی گفت: وی در هر فصل از بحارالانوار آیات موضوعی نیز آورده است، آیت‌الله سبحانی می‌گوید اولین کسی که برای قرآن تفسیر موضوعی نوشته است علامه مجلسی است.

وی در پایان سخنانش تصریح کرد: آیت‌الله شبیری زنجانی می‌گقتند که از قول فرزند آیت‌الله شاه‌آبادی نقل شده که وی به اصفهان می‌رود و وقتی که بازمی‌گردد پدرش از او می‌پرسد آیا بر سر مزار علامه مجلسی رفتی؟ وی پاسخ می‌دهد که نه! مرحوم شاه آبادی می‌گوید سفرت به درد نمی‌خورد و ایشان به خاطر این حرف پدر بار دیگر به اصفهان می‌رود تا بر سر مزار علامه مجلسی حاضر شود.