علامه مجلسی از قدرت سیاسی برای گسترش معارف شیعی بهره برد

 

حجت‌الاسلام علیرضا اعرافی، رییس جامعة المصطفی العالمیه با اشاره به برگزاری همایش بزرگداشت علامه محمد تقی مجلسی در اصفهان به خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: هدف جامعة المصطفی پرورش عالمان، محققان و اندیشمندان دینی برای سراسر عالم و تولید فکر و اندیشه اسلامی متناسب با دنیای امروز و به خصوص برای عرضه به جهان خارج است.

وی با بیان این‌که تولیدات فکری و معرفتی در دو سه دهه اخیر رشد روز افزونی داشته، اما این تولیدات در حصار زبان و ادبیات فارسی به شکلی محبوس شده است، افزود: جامعة المصطفی در راستای فراهم کردن بستر مناسب برای ترجمه حجم تراث و میراث عظیم شیعه به زبان های مختلف و انتقال آن به فرهنگ های دیگر، تولید اندیشه و بازشناسی شخصیت ها براساس مأموریت های محوله تلاش می کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه به تبیین شخصیت علامه مجلسی پرداخت و با بیان این‌که علامه مجلسی از شخصیت های جامع، پر کار و دارای آثار و برکات فراوانی است، اظهار داشت: علامه مجلسی یک عالم منزوی و بریده از عالم سیاست نبود بلکه فعال در این عرصه، از قدرت سیاسی برای گسترش معارف و اندیشه شیعی در ایران آن روز به درستی و ظرافت بهره گرفت.

حجت‌الاسلام اعرافی تصریح کرد: نقش علامه مجلسی در گسترش فرهنگ و حدیث شیعی و گرایش به تشیع در سراسر ایران بارز و برجسته است و علامه یکی از عالمانی است که در دوره صفویه با درایت و تدبیر آن دستگاه را در خدمت اسلام و معارف اهل بیت(ع) قرار داد.

وی با اشاره به اثر معروف علامه مجلسی با نام بحارالانوار آن را محصول یک کار جمعی با اشراف یک متفکر بزرگ اسلامی دانست و گفت: یکی از مهمترین ویژگی های این عالم شیعی اثر گرانقدر بحارالانوار از میراث های ماندگار اندیشه، معرفت و حدیث شیعی است که هنوز قدر آن را به درستی ندانسته ایم.

رییس جامعه المصطفی اضافه کرد: بحارالانوار به یک طبقه بندی جدید در حوزه حدیث شیعه پرداخته که نسبت به طبقه بندی های پیشین در کتب و مجامع حدیثی برتری و جامعیت دارد و به لحاظ محتوا و گردآوری احادیث در شرایط نبود ابزارهای اطلاعاتی کاری نو و طاقت فرسا بوده است.

حجت‌الاسلام اعرافی به تحلیل های دقیق، جامع و نو علامه مجلسی در بحارالانوار و نگاه بدیع و نو قرآنی وی در این موسوعه اشاره کرد و گفت: برخلاف تصوراتی که بحارالانوار را تنها یک موسوعه می دانند، اما بحارالانوار هم یک موسوعه جامع با نظام و سامانه نو و بدیع است و هم یک کتاب تحلیلی و تفسیری با نگاه تاریخی است.

گفتنی است، همایش بزرگداشت علامه محمد تقی مجلسی، پنجشنبه، ششم اسفندماه از ساعت 8:30 تا 12:30 در سالن همایش های مجمع تحقیقات و نشر معارف اهل البیت(ع) به نشانی اصفهان ـ خیابان نشاط ـ ابتدای خیابان سرشادی برگزار خواهد شد. /920/ت302/ع
/ پايان خبر /