مردمی بودن و آگاهی به نیاز معنوی مردم از خصوصیات بارز علامه مجلسی بود

حجت الاسلام جعفری، معاونت پژوهش موسسه آینده روشن در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به سالروز بزرگداشت علامه مجلسی(ره ) گفت: یکی از خصوصیات بارزی که در علامه مجلسی دیده می شود، خصیصه مردمی بودن وی است.

وی ادامه داد: علامه به حضور در بین مردم بسیار اهمیت می داد و با وجود مشغله‌های گوناگون، دعوت مردم را برای حضور در جمع قبول می کرد.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: حضور علامه در شادی ها و غم های مردم باعث شده بود تاموقعیت ممتازی برای او ایجاد شودد و از سوی دیگر از نیازهای مردم باخبر باشد.

وی با اشاره به اینکه کتاب های متفاوت به زبان فارسی از علامه در دسترس است،گفت: مردم داری علامه باعث شده بود تا با وجود مقامات عالی در کنار نوشتن کتاب های بزرگی همچون بحارالانوار به زبان عربی، کتاب هایی با زبان فارسی و مطالبی در سطح عموم مردم به رشته تحریر درآورد.

استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: علامه مجلسی با نزدیک شدن به دربار، امکانات لازم برای ترویج فرهنگ شیعی را فراهم آورد و از آن جا که نوشتن بحارالانوار یک کار جمعی بود، از امکانات حکومتی در این راستا استفاده کرد.

وی ادامه داد: در آن زمان نوشتن بحارالانوار نیاز به گردآوری منابع از شهرهای گوناگون داشت که امکانات مادی این طرح توسط دربار صفوی تامین شد.

استاد مرکز تخصصی مهدویت بیان داشت: یکی از ابتکارات علامه مجلسی، نوشتن طرح تحقیق بود که قبل از نوشتن بحار، طرحی جامع از سوی وی سامان یافت که به نحوه جمع آوری، تبویب و دسته بندی موضوعات پرداخته بود.

وی گفت: امروز نوشتن طرح تحقیق یک امر معمولی است اما در آن زمان این کار رائج نبود و اگر این ذکاوت علامه مجلسی نبود، بعد از رحلت وی شاگردانش قادر به ادامه مسیر او در گردآوری کتاب بحار نبودند.

وی با تاکید بر مقام علمی و عملی علامه مجلسی، خواستار بهره گیری علما و فضلای حوزه از منش وی شد و گفت: تواضع علمی علامه مجلسی در نوشتن کتب فارسی الگوی خوبی برای همه ماست. /909/پ202/ع

 
/ پايان خبر /